Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 sågar public service-utredning

Publicerad: 23 januari 2013, 13:31
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:58

TV4 lämnade sitt remissvar på public service-kommitténs förslag på tisdagen. Kanalen är kritisk till att det saknas en analys av hur SVT påverkar mediemarknaden.


Ämnen i artikeln:

SVTPublic serviceTV4

I det remissvar som TV4 lämnade på tisdagen skriver man att flera av de direktiv som presenterades när utredningen tillsattes nu inte finns med i utredningen. Den huvudsakliga kritiken från TV4 går ut på att det saknas en översyn och analys av den svenska mediemarknaden och hur public service påverkar den. Hur public service uppdrag ska utformas bör också förtydligas, enligt TV4. Dessutom fattas förslag på hur man ska minska SVT:s kommersiella beroende.

– Vår bransch befinner sig mitt i en strukturomvandling som saknar motstycke. Alla medier konkurrerar i princip med varandra, gamla affärsmodeller försvinner och nya skapas. Hur kvalitetsjournalistik ska finansieras framöver är en av de frågor som ligger i vågskålen. Dessa frågor är för viktiga för att slarvas bort i en huggsexa om resurser, säger TV4-Gruppens kommunikationsdirektör Åsa Jamal i ett pressmeddelande.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTPublic serviceTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.