Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4:s vd: "Inte förutsett det stora intresset"

Publicerad: 19 Februari 2013, 08:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:55

TV4 Gruppens vd Casten Almqvist om TV4:s bokslut och utmaningarna inför 2013.


Ämnen i artikeln:

BonnierCasten AlmqvistTV4-gruppenTV4

Bonnier broadcast halverade sitt rörelseresultat, medan TV4 ökar. Vad beror det på?– När det gäller Bonnier broadcasting har vi haft en del tuffa utmaningar i Finland. I Sverige har vi för tredje året i rad haft en stark annonsmarknad och haft en överefterfrågan på annonsutrymme som vi inte helt lyckats tillgodose, säger Casten Almqvist, vd för TV4 Gruppen till dagensmedia.se.

Vad beror det på att ni inte har kunnat tillgodose efterfrågan?

– Det är ett par faktorer. Vi hade inte förutsett att intresset skulle vara så stort. Vi befinner oss också  i en tid där det är osäkert i dagspressbranschen och då förflyttar man investeringar till TV.

Vad gör ni för att leverera ett större tittarlager?

– Vi kraftsamlar kring de stora programmen i TV4 och Sjuan. Vi satsar på sport och drama som vi vet lockar många tittare. Vi kommer också tillbaka med Idol. Sen gör vi också prishöjningar eftersom efterfrågan är så hög, säger Casten Almqvist till dagensmedia.se.

Ni beskriver att den negativa marginalutvecklingen de senaste åren har bromsats, vad beror det på?

– Vår kostnadsutveckling har planat av för första gången. Det beror på att vi har gjort en översyn av vår sporträttighetsportfölj och sålt en del rättigheter, som slutspelet i hockey, som kostar mycket pengar. Vi har även för avsikt att köpa rättigheter och befinner oss löpande i sådana diskussioner.

C-More gör ett minusresultat. När kommer C-more att vara lönsam?

– Det väljer jag att inte svara på.

Hur går det med försäljningen av TV11?

– Den står och väntar på att Discovery ska köpa SBS. Det tar ett tag men när den affären är genomförd kan vi återuppta förhandlingarna om TV11, säger Casten Almqvist till dagensmedia.se.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.