Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4:s svar på Patrik möter – Holm vs

Publicerad: 5 Augusti 2013, 08:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:38

Inför det stundande världsmästerskapet i friidrott sänder TV4 miniserien "Holm vs".


Ämnen i artikeln:

TV4

I fyra avsnitt har visas den före detta höjdhopparen Stefan Holms möten med kända internationella friidrottsstjärnor, däribland stavhopparen Renaud Lavillenie och kulstötaren Reese Hoffa.

– Stefan Holm är en nyfiken person som vi helt enkelt låtit resa runt i världen. De som porträtteras är inte nödvändigtvis de allra största utan de som har en skön story att berätta, säger Fredrik Olofson, exekutiv producent för "Holm vs" till Dagens Media.

Att kanalen valde att porträttera utländska profiler beror, enligt Fredrik Olofson på att svenska profiler redan får tillräcklig uppmärksamhet i medierna.

– Det är tänkt som en upptakt inför VM. Jag tror det blir spännande att följa herrarnas kula efter att ha hört Reese Hoffas livshistoria.

Programmet har ju uppenbara likheter med ett program där en annan höjdhoppsprofil möter sportpersonligheter. Hur mycket har ni inspirerats av "Patrik Möter" i TV3?

– Det är ganska stor skillnad på programmen. För det första är det ännu mer idrott i "Holm vs" än i "Patrik möter". För det andra kunde Stefan och Patrik inte vara mer olika.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.