Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4:s hallåor får sluta

Publicerad: 9 januari 2018, 16:32
Uppdaterad: 10 januari 2018, 08:55

Efter 26 år har TV4 beslutat att plocka bort sina programpresentatörer.


Ämnen i artikeln:

TV 4

Det är ledningen på Bonnier Broadcasting som har bestämt att programpresentatörerna, som funnits med tv-huset sedan starten 1992, ska bort. TV4 informerade sin personal under tisdagen, och de berörda hallåorna dagen innan, rapporterar Expressen.

Förhandlingar pågår angående huruvida presentatörerna ska erbjudas nya jobb eller tvingas sluta, säger programpresentatören Stefan Larsson till tidningen.

TV4:s kommunikations- och HR-direktör skriver på tv-husets medieblogg:

"Programpresentatörerna har varit en viktig del av TV4:s och Sjuans identitet. De har också varit en viktig och uppskattad del av själva tittarkontakten. Men tittar- och konsumtionsbeteendena har förändrats, liksom dialogen med tittarna. Idag ser flöden mellan innehåll, kanaler och tjänster annorlunda ut, och tittardialogen sker nu nästan dygnet runt, på sociala medier [...] Under våren har det därför blivit dags också för TV4 och Sjuan att förändra programpresentatörsrollen, och gå från det traditionella bildhallåt, till ett mer flexibelt och modernt rösthallå".

SVT tog bort sina hallåor redan 2012, vilket då orsakade stark kritik bland tittarna.

 

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV 4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.