TV4:s hallåor får sluta

2018-01-09 17:32  

Efter 26 år har TV4 beslutat att plocka bort sina programpresentatörer.

Det är ledningen på Bonnier Broadcasting som har bestämt att programpresentatörerna, som funnits med tv-huset sedan starten 1992, ska bort. TV4 informerade sin personal under tisdagen, och de berörda hallåorna dagen innan, rapporterar Expressen.

Förhandlingar pågår angående huruvida presentatörerna ska erbjudas nya jobb eller tvingas sluta, säger programpresentatören Stefan Larsson till tidningen.

TV4:s kommunikations- och HR-direktör skriver på tv-husets medieblogg:

"Programpresentatörerna har varit en viktig del av TV4:s och Sjuans identitet. De har också varit en viktig och uppskattad del av själva tittarkontakten. Men tittar- och konsumtionsbeteendena har förändrats, liksom dialogen med tittarna. Idag ser flöden mellan innehåll, kanaler och tjänster annorlunda ut, och tittardialogen sker nu nästan dygnet runt, på sociala medier [...] Under våren har det därför blivit dags också för TV4 och Sjuan att förändra programpresentatörsrollen, och gå från det traditionella bildhallåt, till ett mer flexibelt och modernt rösthallå".

SVT tog bort sina hallåor redan 2012, vilket då orsakade stark kritik bland tittarna.

 

Janne Naess

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt