Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4:s fiske-expert åtalas för tjuvfiske

Publicerad: 22 Augusti 2012, 12:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:13

Mikael Odell, programledare i TV4:s "Fiskedrag", åtalas för tjuvfiske.


Ämnen i artikeln:

TV4

Det aktuella brottet ska ha skett i september 2010 då Mikael Odell och produktionsbolaget Three men in a boat var i Laivaområdet i Vindelfjällens naturreservat för att spela in ett avsnitt av “Fiskedrag”.

Men där gjorde han sig alltså samtidigt skyldig till brott mot fiskelagen. Det hävdar den åklagare som nu två år senare tar upp fallet. Samtidigt åtalas också en guide för medhjälp till brott mot fiskelagen.

Enligt Folkbladet Västerbotten, som först skrev om ärendet, krävs Mikael Odell och Three men in a boat på 30 000 kronor i böter. De åtalade ska ha enligt FV ha medgett omständigheterna men samtidigt ha nekat till brott.

Till Västerbottens-Kuriren säger Mikael Odell att han befunnit sig området som en gäst hos samerna och att han förlitat sig på dem.

Bland åklagarens bevisning finns en dvd-skiva med ett avsnitt av “Fiskedrag” där Mikael Odell stolt visar upp den fångst han åtalas för.

Dagensmedia.se söker Mikael Odell.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.