tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4:s ”Efter fem söndag” krokar arm med lokaltidningar

Publicerad: 20 januari 2023, 06:39

Segmentet ”Sverigesvepet” döps om till ”Läget i landet”. Bland annat kommer lokaltidningsreportrar att medverka genom att berätta om intressanta händelser de skrivit om under veckan.

Foto: Lena Gunnarsson+TV4

TV4:s nysatsning ”Efter fem söndag” utvecklar segmentet ”Sverigesvepet” med hjälp av flertalet lokaltidningar.

Ämnen i artikeln:

TV4Nyheter

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


I TV4:s nya satsning ”Efter fem söndag” görs segmentet ”Sverigesvepet” om, och kommer att resa runt i landet för att träffa människor bakom lokaltidningsrubriker. Segmentet kommer att heta ”Läget i landet” och innebär även ett fördjupat samarbete med flertalet lokaltidningar, vars reportrar kommer att medverka genom att berätta om intressanta händelser de har skrivit om under veckan. 

LÄS MER: ”Efter fem” görs i helgversion: ”Finns ett stort underlag på söndagar” 

– Det finns ett stort sug efter lokala nyheter i vårt segment ”Sverigesvepet”, därför känns det superkul att vi satsar ytterligare på att lyfta lokal journalistik i ”Efter fem söndag”, säger Sebastian von Sivers Haage, chef för Efter fem, i ett pressmeddelande.

Peter Ottosson, reporter på Trelleborgs Allehanda, arbetar på en av redaktionerna som ”Efter fem söndag” samarbetar med.

 – Det känns jätteroligt att vara med i den här satsningen. Trelleborg är en stad där det händer väldigt mycket, och det ska bli kul att berätta om vår journalistik för en ännu större publik, säger han.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev