Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

TV4 rekryterar tidigare Viaplay-chef

Ira Gladnikoff lämnade Viaplay förra året – nu går hon in som produktchef för Bonnier Broadcasting.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se


Publicerad: 15 Augusti 2018, 11:36
Uppdaterad: 15 Augusti 2018, 11:36

Ämnen i artikeln:

C MoreViaplay

Ira Gladnikoff blir produktchef för C More och TV4 Play. Foto: Press

I november 2017 slutade Ira Gladnikoff som Viaplay-chef i samband med en omorganisering på MTG. Rollen som Viaplay-chef tilldelades hon bara några månader tidigare samma år, i juni.

– Det hela är väldigt odramatiskt. MTG har valt att omorganisera sin verksamhet, och det respekterar jag. Men det innebär också att min roll försvinner. Den roll som jag tog i somras innebar att jag var ansvarig för produkt, teknik och marknadsföring – hela kundresan egentligen. Den rollen har man nu valt att dela upp, och eftersom jag gillar att jobba från ax till limpa väljer jag att gå vidare, sade hon till Dagens Media vid tillfället.

Ira Gladnikoff går nu in i en konsultroll som produkchef för Bonnier Broadcastings digitala produkter som TV4 Play och C More. I samband med detta går Carl Bonnier, som tidigare haft rollen som produktchef, över till att arbeta med andra uppdrag.

– Med över fyra miljoner inloggade användare på TV4 Play och Sveriges snabbaste växande SVOD-tjänst i C More ser vi fram mot att Ira Gladnikoff med sin erfarenhet ska hjälpa oss att ytterligare förbättra våra användarupplevelser och att fortsätta skapa Sveriges bästa tv-upplevelser. Ira kommer – med sina 18 år inom det digitala, varav de senaste 9 åren inom internationell OTT – att gå in som konsult och ta över rollen som produktchef för våra digitala produkter när Carl Bonnier går tillbaka för att arbeta med Strategy, Corporate Development och M&A på Bonnier AB, säger Bonnier Broadcastings teknikdirektör/CTO Henri Caddeo, i ett pressmeddelande.

Ira Gladnikoff om sin nya roll:

– Givet TV4 och C Mores fantastiska egenproducerade aktualitets-, underhållningsprogram och serier är jag galet taggad att komma in och hjälpa till att förbättra produkten och användarupplevelsen för både nya och gamla användare och kunder.

Ämnen i artikeln:

C MoreViaplay

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.