Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4-profilerna Far & Son: "Vi sköt ihjäl ett barn i Kambodja"

Publicerad: 24 November 2015, 11:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:20

Rapduon Far & Son går ut i öppet brev och berättar hur de "betalade 6000 amerikanska dollar för att tillsammans döda en kambodjansk pojke".


Ämnen i artikeln:

TV4

Idag gick Simon Gärdenfors och Frej Larsson, som tillsammans utgör skandalomsusade rapduon Far & Son, ut med ett öppet brev på sin Facebook-sida där de skriver att de väljer att "själva gå ut med uppgifterna om att dom tillsammans betalt för att skjuta en person i Kambodja för mindre än ett år sedan".

På torsdag sänds sista avsnittet av duons tv-serie "Samhällsjudo" i TV4 Play och TV12, och på fredag ger de sig ut på en omfattande turné tillsammans med artisten Joy M'Batha.

Killarna menar att nojan över att fel saker ska komma ut i samband med detta gör att de själva vill berätta om hur de under inspelningen av musikvideon till "Dubbel Margarita" i Kambodja under förra året, fick ett erbjudande av en tuktuk-förare att för en större summa pengar skjuta en riktig person.

"Ett helt bisarrt erbjudande som vi alla mådde ganska dåligt över att ens fått presenterat för oss. Det hela skrattades bort på några timmar och vi skämtade en del om hur skevt Kambodja blivit", skriver de i brevet.

Senare ska de återigen ha träffat tuktuk-föraren. I sitt öppna brev berättar duon:

"Men vi sprang på tuktuk-föraren utanför hotellet samma kväll och skulle testa om erbjudandet faktiskt va på riktigt. Det hela slutade med att vi betalade 6000 amerikanska dollar för att tillsammans döda en Kambodjansk pojke." 

Vidare förklarar de hur de mått efteråt:

"I samma sekund som första skottet blåstes av fattade man ju hur dåligt man skulle behöva må över allt detta."

Duon skriver därefter att det var som en form av terapi efter händelsen, som de redan dagen efter skrev låten "Tills någon dör".

Kommentarersfältet under Facebook-inlägget började snabbt fyllas med upprörda kommentarer om att skämtet är smaklöst och märkligt. "Gränsen för vad som är roligt är nådd. Totalt osmakligt", skriver en person.

Anders Edholm på TV4:s pressavdelning, säger till Dagens Media att man förutsätter från TV4:s håll att brevet inte är något annat än ett dåligt skämt.

– Jag tar för givet att det hela är ett skämt, men vi tycker att det här är djupt osmakligt. TV4 har ingenting med brevet att göra och håller just nu på och söker Simon och Frej för att prata med dem om saken. Vi vet ingenting mer i dagsläget, säger Anders Edholm.

Dagens Media har utan framgång sökt Simon Gärdenfors och Frej Larsson.

Läs även:

"Vi är beredda att dö för att göra bra underhållning"

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.