Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4-profilen tas ur tjänst

Publicerad: 20 oktober 2017, 05:27
Uppdaterad: 20 oktober 2017, 06:09

Den TV4-profil som anklagas för sexuella trakasserier tas ur tjänst.


Ämnen i artikeln:

TV4metoo

Igår morse besökte TV4:s programchef Anna Rastner Nyhetsmorgon för att  bemöta de anklagelser som har riktats mot en känd TV4-profil.

Enligt anklagelserna ska profilen ha utsatt medarbetare för sexuella trakasserier, och dessutom uttalat sig homofobiskt och rasistiskt.

Efter att Aftonbladet publicerat ett vittnesmål från en utsatt kvinna väljer TV4 nu att ta mannen ur tjänst.

– De nya uppgifter som nått oss är allvarliga och rimmar väldigt illa med det vi står för. De motsäger också den information vi hittills fått – att förändringarna som förra året vidtogs inom produktionen gällande arbetsmiljö, kultur och ledarskap har lett till att man kommit till rätta med de missförhållanden som tidigare uppdagats, säger TV4:s innehållsdirektör Åsa Sjöberg i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

– De uppgifter och anklagelser som nu framkommer är så pass allvarliga att vi beslutat att tills vidare lyfta den aktuella programprofilen ur tjänst. Vi måste gå till botten med de här anklagelserna, både från vår egen och produktionsbolagets sida. Nu kommer vi att utreda det här vidare i lugn och ro, och mer än så kan jag inte säga om vad som sker framöver.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4metoo

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.