Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4-profilen försökte dra av för tv-spel och semesterresor

Publicerad: 17 december 2014, 13:59
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:18

Programledaren Jenny Alversjö försökte göra avdrag för parfym, tv-spel och semesterresor. Något som Skatteverket nu sätter stopp för.


Ämnen i artikeln:

Kalla FaktaTV4

Programledaren Jenny Alversjö, känd bland annat som programledare för TV4:s granskningsprogram "Kalla fakta", försökte göra avdrag för parfym, Playstation-spel, konst, barnkläder, prenumerationer på ELLE och Damernas Värld samt familjeresor till Åre och London.

Detta gjordes på hennes enskilda firma vars verksamhetsbeskrivning är att bedriva journalistisk verksamhet. Totalt försökte Jenny Alversjö göra avdrag på strax över 150 000 kronor, något som nu nekas av Skatteverket.

Men enligt Jenny Alversjö är det bokföringsbyrån som har strulat till det.

– Det kan man lugnt säga, det har gjorts avdrag som jag inte visste var gjorda. Men samtidigt borde jag ha haft mycket bättre insyn. Det har sketts misstag som vi nu tittar på, säger hon till Dagens Media

Men vad är det som bokföringsfirman gjort fel? Är det de som gjort avvdrag för familjeresor och tidningsprenumerationer?

– Prenumerationer för tidningar tog jag för givet eftersom det är en del av mitt jobb. Vad gäller jobbresorna är det avdrag som är kopplade till uppdrag.  Jag har jobbat i Åre när liftarna stannade, och även i London när det uppstod nyhetsläge. Men det är självklart bara för mig som det ska dras av.

Eftersom Skatteverket anser att hon gjort avdrag för sin familjs privata omkostnader beslutar myndigheten att hon ska betala straffskatt på 40 procent av summan. Men det tänker Jenny Alversjö bestrida.

– Det finns inga intentioner att undanhålla pengar från Skatteverket. Det har begåtts misstag och jag ska förklara det för Skatteverket. Vi ska självklart överklaga detta och visa på varför det blivit fel, säger Jenny Alversjö till Dagens Media.

Jenny Alversjö har varit anställd på Nyhetsbolaget sedan 2012. Sedan dess har hon i princip upphört med faktureringen från den enskilda firman.

Förutom "Kalla Fakta" har Jenny Alversjö även arbetat med Nyhetsmorgon och som programledare på Nyheterna.

LÄS ÄVEN:

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kalla FaktaTV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev