torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 Play passerar 1 miljon registrerade tittare

Publicerad: 9 september 2016, 11:55

Tre månader efter att TV4 Play låstes har tjänsten passerat 1 miljon registrerade användare.

Ämnen i artikeln:

Webb-tv

Det var i maj som TV4 låste sin Play-tjänst och började kräva registrering av tittarna.

Syftet var att kunna samla in mer information om tittarna och deras vanor, för att kunna vässa tjänsten och erbjudandet till annonsörerna.

Drygt tre månader senare har TV4 Play passerat 1 miljon registrerade användare. Enligt TV4-gruppens operativa chef Mathias Berg har tjänsten i dag 1 015 137 registrerade användare.

Enligt honom blev det väntade tittartappet mindre än väntat efter inlåsningen, och upphämtningen har gått överraskande snabbt.

– Vi hade ett ambitiöst mål vid lanseringen. Då sa vi att om vi når 1 miljon registrerade användare vid årets slut så firar vi. Istället nådde vi målet nu på morgonkvisten så vi får fira redan nu, säger Mathias Berg till Dagens Media.

Sedan inlåsningen har TV4 haft premiär för nya webbsatsningen Singelliv och en ny säsong av Unga föräldrar, vilket enligt Mathias Berg är en viktig anledning till tittarnas intresse, i kombination med att lanseringen av den nya Play-tjänsten har skett smidigt och utan tekniska problem.

– Med det nya innehållet i Play har vi dessutom lyckats få in nya och yngre målgrupper i tjänsten. Över 40 procent av tittarna är mellan 15 och 35 år, vilket är en betydligt yngre profil än vi ser bland tv-tittarna.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev