Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 Play gör svensk "Love Island"

Publicerad: 16 oktober 2017, 08:23
Uppdaterad: 16 oktober 2017, 08:34

Kanal 5/Dplay hat tidigare sänt den brittiska versionen av reality-programmet "Love island" – nu gör TV4 Play en svensk version. Foto: ITV

TV4 Play gör sin största programsatsning någonsin med det ny programmet.


Ämnen i artikeln:

TV4 Play

TV4 Play gör en svensk version av det brittiska tv-programmet "Love island" som går ut på att unga singlar ska "träffa den stora kärleken".

Dejtingprogrammet utspelar sig i en paradismiljö men till skillnad från liknande koncept sänds programmet live och tittarna tilldelas makten.

– I Storbritannien har "Love island" brutit helt ny mark och fullkomligt ritat om kartan för den här typen av program och jag är övertygad om att vi kommer att se samma utveckling när "Love island" kommer till Sverige. Love Island har framgångsrikt skapat ett helt nytt sätt att göra tv. Ingenting är förutsägbart, när som helst kan vad som helst hända och det är hela tiden relationer, kärlek och starka känslor i fokus, säger Lotta Andersson, exekutiv producent, i ett pressmeddelande.

Via en app kan tittarna para ihop programdeltagarna med varandra och bestämma vilka nya deltagare som får komma in. Det är även tittarna som bestämmer vilket par som ska vinna priset som årets "Love island"-par och få en halv miljon kronor. Förutom det har tittarna även möjlighet att hoppa in i programmet och delta i tävlingen.

TV4 Plays satsning på programmet är en del av en strategi att sätta play-tjänsten på kartan på riktigt och bli Sveriges största play-tjänst.

– Love Island Sverige är utan jämförelse den största satsningen någonsin för TV4 Play och kommer att bli ett kraftfullt komplement till det breda grundutbud som våra linjära kanaler förser Play med. Att Love Island är ett live-event där våra tittare och användare kan påverka innehållet tror vi kommer att bidra starkt till Plays position som tv-tjänst med ständigt aktuellt innehåll som engagerar och som gör TV4 Play till en självklar utgångspunkt för nya tv-upplevelser varje dag, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4-Gruppen, i ett pressmeddelande.

Den brittiska versionen av programmet har tidigare sänts på Kanal 5 och Dplay men utgick i juni 2016. TV4 Plays svenska version kommer produceras och sändas under 2018.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4 Play

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.