Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4 om kritiken: "Barnsjukdomar"

Publicerad: 14 September 2009, 07:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:14

Fredrik Arefalk om Kändisdjungeln ras: "Vi hade hoppats stå upp lite bättre".


Som Dagensmedia.se tidigare berättat drog Kändisdjungeln runt 1,2 miljoner tittare på fredagskvällen och en tittartidsandel på 37,9 i TV4:s kärnmålgrupp 12-59 år.

Dagen efter hade siffran sjunkit till 375.000 – och en 15,4-tittartidsandel. Då hade man dock konkurrens från Ingvar Oldsbergs program ”Här är ditt liv”, vars gäst i det första programmet var Mikael Persbrandt. ”Här är ditt liv” lockade knappt 1,9 miljoner tittare.

– Lördagen ägdes totalt av Ingvar Oldsberg. Det är en svensk klassiker som gör come back och jag är inte ett dugg överraskad, även om jag hoppats att vi skulle stå emot lite bättre, säger TV4:s programchef Fredrik Arefalk.

När hade ni 375.000 på en lördagskväll senast?

– Det vet jag inte men det hör inte till vanligheterna.

På söndagen såg Kändisdjungeln en liten återhämtning, då ratingen uppgick till 20,0 i 12-59.

Programmet har också kritiserats hårt av tittare och tv-tyckare. Fredrik Arefalk igen:

– Jag tycker att vi hade en premiär där vi brottades med en del barnsjukdomar. Men redan på lördagen blev det bättre och jag har goda förhoppningar om att Kändisdjungeln blir ett positivt tillskott i vår tablå.

På fredagen drog Idol i TV4:s runt 1 miljon tittare, och en tittartidsandel på 37,6 i 12-59. Samtidigt i SVT sändes Doobidoo, som drog drygt 1,5 miljoner.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.