Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

TV4 om Dansfebers fiasko: "Vi är besvikna"

Dansfebers första avsnitt, som "inte var optimalt", kan ha skrämt bort tittare, tror dess exekutiva producent Pelle Porseryd.

Martin Schori


Publicerad: 06 September 2010, 12:03
Uppdaterad: 06 December 2015, 15:40

Ämnen i artikeln:

Fremantle MediaKattis AhlströmDansfeberTV4

Som Dagensmedia.se berättade tidigare i dag föll "Dansfebers" tittarsiffror från 870 000 till 410 000 mellan premiärprogrammet och lördagens andra program.

– Vi är besvikna, speciellt eftersom vi anser att vi gjorde ett bättre program denna gång, säger den exekutiva producenten Pelle Porseryd.

Han tror att det första programmets utformning, som även kritiserats hårt i kvällspressen, kan vara en orsak till tittartappet.

– Vi ska sätta oss ner och göra en analys av vad det kan bero på. Men det första programmet var inte optimalt. Förmodligen har det en inverkan, säger Pelle Porseryd.

Han har också suttit i samtal med hjälporganisationen Plan, som får en del av intäkterna från telefonomröstningarna i "Dansfeber".

– De tycker också att det är tråkigt med lägre siffror, men samtidigt har de fått in mycket pengar till barnen i Pakistan. I helgen fick de in miljonbelopp, säger Pelle Porseryd.

Kanalen planerar inga större förändringar av innehåll eller marknadsföring.

– Det finns inga sådana planer alls. Vi kör på. Vi börjar hitta formen, vi skruvar kanske lite till på programmet, men vi gör inga drastiska förändringar, säger Pelle Porseryd.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.