Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 om boten: "Vi delar inte nämndens uppfattning"

Publicerad: 22 juli 2016, 09:46
Uppdaterad: 12 juli 2017, 08:35

TV4 kommenterar kravet på böter.


Ämnen i artikeln:

TV4

Igår rapporterade Dagens Media om att Granskningsnämnden för radio och tv i maj fällt TV4 för "otillbörligt kommersiellt gynnande" och att Granskningsnämnden nu vill att TV4 ska böta 50.000 kronor.

Anledningen bakom domen är att TV4:s programpresentatör i januari uppmanat tittarna att "hålla ögonen öppna" i reklampausen då Volvos nya reklamfilm hade premiär.

TV4 delar inte Granskningsnämndens dom och krav på böter.

– Vi delar inte nämndens uppfattning, utan tycker det är rimligt att på det sätt som skett prata om en så pass uppmärksammad film som den här, på samma sätt som den omtalats eller uppmärksammats av många andra också, säger Magnus Törnblom, presschef för företagsfrågor på TV4, till Dagens Media.

Även SVT dömdes i våras för "otillbörligt kommersiellt gynnande" på grund av ett inslag som tipsade tittarna om att de kunde ta del av SVTs material på sociala medier som Facebook. Granskningsnämnden för radio och tv kräver att SVT ska betala 25.000 kronor i böter.

Ansvarig utgivare för SVT Nyheter Stockholm Geronimo Åkerlund svarade då i en kommentar till Dagens Media att man med inslaget uppenbarligen gått för långt.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev