söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 om åtalet: ”Rör sig inte om en medarbetare”

Publicerad: 20 augusti 2019, 10:35

Händelsen ska ha inträffat i februari i år.

TV4-profilen ska ha tagit tag i målsägandens kön och fört det till sin mun, enligt stämningsansökan. Nu står han åtalad för sexuellt ofredande. ”Det rör sig inte om en medarbetare på TV4”, säger kanalens presschef Charlie Forsberg.

Ämnen i artikeln:

TV4Nyhetsmorgon

JVC


Det var i februari i år som TV4-profilen greps och anhölls misstänkt för våldtäkt. Misstankarna avskrevs dock senare, men utredningen har fortsatt. 

Nu åtalas TV4-profilen för sexuellt övergrepp alternativt sexuellt ofredande, vilket bland annat Expressen rapporterar om. Enligt stämningsansökan, som inkom i april, ska  han ha tagit tag i offrets kön, fört det till sin mun och berört det med sina läppar. 

Händelsen ska ha inträffat i februari i år. Den misstänkte nekar till brott. 

Dagens Media har sökt Charlie Forsberg, presschef corporate TV4, C More och Bonnier Broadcasting. Han avböjer att kommentera saken med hänvisning till att den åtalade inte är anställd hos TV4. 

– Det här rör sig inte om en medarbetare på TV4 utan en person som tidigare sporadiskt medverkat hos oss. Vi har ingen ytterligare kommentar.

TV4 var ett av de mediehus som hamnade i fokus för medias rapportering under Metoo-hösten 2017. Det stormade särskilt kring en av TV-husets mest älskade programledare, Martin Timell, som anklagades för våldtäkt. I mars 2018 väcktes det åtal, men han har senare friats i såväl tingsrätt som hovrätt.

I samband med en intervju med Dagens Media i oktober 2018 sade TV4 och Bonnier Broadcastings vd Casten Almqvist att Metoo-hösten haft en positiv inverkan på TV4. 

– Metoo har faktiskt gjort att TV4 är ett bättre företag idag. Vi har lagt till någonting i vår kultur som är bra, säger Casten Almqvist, och lägger till att alla medarbetarna har varit delaktiga i det arbetet.

Rättegången mot den åtalade TV4-profilen inleds på fredag. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev