Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 och SVT köper VM-rättigheter

Publicerad: 21 december 2020, 07:15

”Sedan VM 1998 har fotbollsmästerskapen varit en bärande del av TV4”, säger Casten Almqvist.

Foto: SVT

TV4 och SVT sänder fotbolls-VM 2026. ”Det är långt ifrån en självklarhet med den utveckling vi sett på den globala marknaden för sporträttigheter de senaste åren”, SVT:s vd säger Hanna Stjärne.

Ämnen i artikeln:

TV4SVTFotbolls-VM

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


SVT och TV4 har återigen gått samman för att säkra rättigheterna till herrarnas fotbolls-VM. Tillsammans kommer de att visa fotbolls-VM 2026. Tidigare under hösten köpte de även rättigheterna för herrarnas fotbolls-EM till och med år 2028. 

– Sedan VM 1998 har fotbollsmästerskapen varit en bärande del av TV4. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda hela fem fotbollsmästerskap för herrar under de kommande åtta åren, säger Casten Almqvist, vd på TV4 Media, i ett pressmeddelande. 

Hanna Stjärne, vd på SVT:

– Fotbolls-VM är världens största sportevenemang och det är oerhört glädjande att vi lyckats säkra evenemanget så att alla kan ta del av festen. Det är långt ifrån en självklarhet med den utveckling vi sett på den globala marknaden för sporträttigheter de senaste åren. Att samlas kring gemensamma upplevelser är tradition i public service och vi glada att den traditionen kan fortsätta. 

SVT och TV4 sänder:
2021: Fotbolls-EM herrar   
2022: Fotbolls-EM damer. Fotbolls-VM herrar
2024: Fotbolls-EM herrar
2026: Fotbolls-VM herrar
2028: Fotbolls-EM herrar

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev