Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 och Jarowskij gör militärtävlingsprogram

Publicerad: 2 juli 2020, 05:38

Övningarna i TV4:s nya realityprogram är inspirerade av militära uttagningsprov.

Foto: Janne Næss + Piqsels

TV4 söker deltagare till ett nytt militärtävlingsprogram. ”Det kommer att bli det mest prövande som gjorts i svensk tv”, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

Ämnen i artikeln:

TV4Jarowskij

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I annonsen efterlyses kvinnor och män som ”tror sig vara redo för det tuffaste provet hittills i svensk tv”. Detta ska sedan testas genom att deltagarna utsätts för övningar som hämtats från de militära uttagningsprov som bland annat genomförs av elitförband som amerikanska Navy Seals och det brittiska SAS.

– Programmet låter deltagarna genomgå ett test under åtta dagar som efterliknar en uttagning till en militär elitstyrka. En fysiskt och mental prövning som är extrem, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

Allt kommer att ske under ledning av tidigare operatörer från svenska Särskilda operationsgruppen (SOG), som är en del av Försvarsmaktens specialförband. Men hur de här prövningarna kommer att se ut vill Gustav Carlsson inte berätta i dag.

– Vi går inte in på detaljer i nuläget. Men programmet har gjorts i bland annat Storbritannien och Danmark och våra övningar kommer att ligga i linje med det som gjorts i dom programserierna. Det kommer bli det mest prövande som gjorts i svensk tv.

Hur många deltagare ska medverka?

– Fler än 10 och färre än 20. 

När programserien ska sändas och i hur många delar det blir vill TV4 inte avslöja.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev