Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4 och C More storsatsar på svensk landslagsfotboll

Publicerad: 26 September 2016, 11:11
Uppdaterad: 26 September 2016, 11:27

Genom ett nytecknat avtal med UEFA har TV4 och C More säkrat de exklusiva sändningsrättigheterna till samtliga herrlandslagets matcher från och med hösten 2018 till VM 2022.


Ämnen i artikeln:

TV4C MoreSVT

Sedan tidigare är det klart att TV4-Gruppen sänder VM- och EM-turneringarna 2018, 2020 och 2022 tillsammans med SVT.

Med start under hösten 2018 fram till VM 2022 blir TV4-Gruppen och C More även exklusiv hemvist för det svenska herrlandslaget i fotboll, då landslagets samtliga matcher sänds linjärt i TV4-Gruppens kanaler och online på C More.

Inklusive nya turneringen UEFA Nations League, där landslagen samlar viktiga rankingpoäng och även kan spela till sig en extra chans att kvala till EM 2020. Det här är första gången UEFA samlat landslagets samtliga kval-, tränings- och förberedelsematcher i en rättighet.

– Det här är den största och mest koncentrerade satsningen någonsin på svensk landslagsfotboll, och vi är otroligt glada och laddade för att börja en ny resa med Sveriges populäraste landslag. Genom TV4-Gruppens och C Mores olika plattformar kommer vi bygga en unik och heltäckande bevakning, både av Sveriges matcher, att hela Europa spelar kval och nya Uefa Nations League – och erbjuda våra tittare och kunder världens bästa fotboll på alla plattformar, säger Erik Westberg, sportchef för TV4 och C More, i ett pressmeddelande.

Totalt omfattar det fyraåriga avtalet 1 000 matcher. Sveriges EM- och VM-kvalmatcher visas i TV4, stornationer som Tyskland, Frankrike och Holland spelar i TV12. Samtliga kvalmatcher streamas utan avbrott på C More.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4C MoreSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.