Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 norpar SR-journalist till nya redaktionen

Publicerad: 18 juni 2019, 13:26

Susanna Baltscheffsky går till TV4.

Foto: Martin Söderström/TV4

Susanna Baltscheffsky tar plats i TV4:s nybildade vetenskapsredaktion. Hon kommer närmast från Sveriges Radios vetenskapsredaktion. Även professor Johan Kuylenstiernam värvas till kanalen som återkommande expert.


Ämnen i artikeln:

TV4SR

Susanna Baltscheffsky kommer närmast från Sveriges Radio där hon har varit producent för miljöprogrammet Klotet. Hon har dessutom verkat som chefredaktör för Ny Teknik och arbetade som miljö- och klimatreporter på Svenska Dagbladet under 17 år. 

Hon har en examen i biologi från Stockholms universitet.

– TV4 gör en genomtänkt satsning på klimat och vetenskapsjournalistik. Jag är mycket glad över att få vara med i den, och det ska bli spännande att nu även få ta sig an de här frågorna genom tv med sitt rörliga berättande och sin genomslagskraft, säger Susanna Baltscheffsky i en kommentar. 

TV4 rekryterar även Johan Kuylenstiernam som blir återkommande expert. Johan Kuylenstierna är hedersdoktor och adjungerad professor i naturgeografi vid Stockholms universitet samt vice ordförande i Klimatpolitiska Rådet. Han blev också utsedd till ”Sveriges Miljömäktigaste person” av tidningen Miljöaktuellt 2014. 

– Att TV4 tar ett helhetsgrepp om hållbarhetsfrågan är oerhört viktigt och bra och jag är imponerad över hur man väljer att knyta till sig olika typer av kompetens. Media spelar en viktig roll både vad gäller att nå ut med faktabaserad information men också fördjupningar som förklarar komplexa frågor på ett sätt som blir tillgängligt för alla, säger han i en kommentar. 

TV4:s nybildade vetenskapsredaktionen tillhör nyhetsredaktionen och kommer att bestå av ett team specialreportrar som även jobbar över avdelningsgränserna med olika redaktioner och samhällsprogram.

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4SR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.