Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRörligt

"TV4 News har varit en injektion"

Publicerad: 17 Maj 2013, 05:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:45

TV4 får ett bredare tilltal och utökar beställningen av nyheter från Nyhetsbolaget. Det blir konsekvenserna när TV4 News läggs ner, enligt Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle.


Ämnen i artikeln:

NyhetsbolagetTV4-gruppenTV4 NewsTV4

Nedläggningen av TV4 News innebär inte att TV4 kommer att sluta med nyhetsrapporteringen. Däremot kommer kanalen att utöka beställningen av "breaking news" och livesändningar från Nyhetsbolaget.

– Förut har vi kunnat luta oss på TV4 News. TV4 News har varit en injektion för hela nyhetsbevakningen. Personalen har gjort ett fantastiskt bra jobb, det har märkts i all bevakning som TV4 har gjort. Den kunskapen finns kvar, säger Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle.

Hur påverkas innehållet i TV4?

– TV4 News är i mångt och mycket en premiumkanal och vi på TV4 vänder oss till alla tittare i hela Sverige så det kommer att vara lika brett som TV4:s målgrupp är framöver, på så vis förändras innehållet. Vi kommer att vara fokuserade på händelsenyheter och livebevakning, utöver de starka format vi redan har.

Enligt Viveka Hansson kommer det nu att bli större fokus på när det verkligen händer något.

– För några år sedan krävdes väldigt stora nyhetshändelser för att engagera tittarna, idag har den tröskeln sänks så det händer oftare att en nyhet engagerar många personer. Det gör att vi ibland måste nyhetsrapportera utanför de tider vi redan har, i play och på nätet. Det blir större fokus på när det händer och ett bredare tilltal än TV4 News.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev