Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 missade mål – fälls i förvaltningsrätten

Publicerad: 4 mars 2015, 09:25
Uppdaterad: 12 maj 2016, 09:06

Under VM startade TV4 en reklamsändning, som ledde till att ett mål inte visades. Granskningsnämnden anmälde och nu fälls kanalen i förvaltningsrätten.


Ämnen i artikeln:

TV4

Enligt en dom från förvaltningsrätten i Stockholm var det när Schweiz mötte Kanada under ishockey-VM 2013 som TV4 visade ett reklaminslag direkt efter domarens avblåsning. Innan reklamen var slut startade matchen, vilket ledde till att tittarna inte fick se Schweiz göra mål.

TV4 hänvisar till den mänskliga faktorn, men förvaltningsrätten hänvisar till ett tidigare avgörande och dömer kanalen för detta.

Tv-kanalen döms också för att sponsormeddelandena från Bauhaus och Samsung har varit alldeles för lika säljande reklam.

Slutligen döms TV4 även för att ha visat live-odds från Svenska spel alldeles för många gånger, vilket enligt förvaltningsrättens dom inte har varit motiverat.

Nu tvingas TV4 betala en särskild avgift på sammanlagt 425 000 kronor till staten. 300 000 kronor för live-oddsen från Svenska spel, 100 000 kronor för de båda sponsringsmeddelandena och 25 000 kronor för reklamavbrottet som ledde till det missade målet.

2013 fälldes kanalen för detta i Granskningsnämnden.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.