torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 kritiseras för bilderna på Christian Eriksen

Publicerad: 14 juni 2021, 06:39

Ludvig Ternstedt, som är pressansvarig på TV4, framhåller i en intervju med Aftonbladet att kanalen inte styr över

Inzoomningen på en till synes livlös Christian Eriksen har upprört tv-publiken. För Aftonbladet berättar TV4 varför det blev som det blev under fredagens fotbollsmatch: ”Vi styr inte bildproduktionen”.

Ämnen i artikeln:

TV4Fotbolls-EM

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Det var under fredagens match mellan Danmark och Finland i årets upplaga av fotbolls-EM som den danske fotbollsspelaren Christian Eriksen fick hjärtstopp på planen.

Matchen avbröts med en gång, men det skulle ta längre tid innan sändningen bröts vilket har väckt stark kritik hos tittarna.

Inledningsvis zoomade tv-produktionen in på den till synes livlöse Christian Eriksen. Hans lagkamrater valde därför att bilda en mur runt honom.

TV4 och SVT delar på rättigheterna kring årets fotbolls-EM och den aktuella matchen sändes i TV4. Ludvig Ternstedt, som är pressansvarig på kanalen, kommenterar kritiken i Aftonbladet.

– Det är en internationell feed och vi styr inte bildproduktionen under matcherna. Det gör arrangören och det är samma matchbilder för alla länder som sänder. Vi bröt dock matchfeeden så fort vi såg att det började visas närbilder på händelsen och visade i stället en övergripande arenabild, säger han.

LÄS OCKSÅ: Nu drar fotbolls-EM i gång – så planerar SVT och TV4 sina sändningar

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev