Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4 köper ”Fuskbyggarna” igen

Publicerad: 13 April 2010, 09:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:55

TV4 beställer en andra säsong av Nordisk Films ”Fuskbyggarna”.


Vårens  TV4-succé ”Fuskbyggarna” med Lennart Ekdal och Martin Timell har dragit miljonpublik. Nu får Nordisk Film göra en ny säsong.

– Vi fick precis beställningen. Det känns jättekul eftersom den första säsongen fortfarande sänds, säger Nordisk Film Tv:s vd Karin Stjärne, som befinner sig på MIPTV i Cannes.

Hon berättar att flera svenska kanaler har visat intresse för Banijay Entertainments franska format ”My parents gonna love you”. Det går ut på att presentera en kändis som den nya kärleken för sina föräldrar. Kändisen "beter sig som ett svin" och ju längre föräldrarna accepterar förhållandet desto mer pengar vinner de.

Om någon svensk kanal nappar på formatet blir det Nordisk Film TV som producerar, eftersom bolaget ägs av Banijay Entertainment.

– Intresset för formatet växte efter att Fox gick ut med att de skulle producera det för den amerikanska marknaden. Så brukar det vara när ett amerikanskt bolag plockar upp ett europeiskt format, säger Karin Stjärne.

 

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.