Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 klipper om inslag efter kritik

Publicerad: 24 september 2015, 06:12
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:50

TV4 fick stark kritik efter att ha låtit bloggaren Katrin Zytomierska fritt få gå till attack mot överviktiga i "Malou efter tio".


Ämnen i artikeln:

Malou von SiversTV4

I tisdagens "Malou efter tio" i TV4 var bloggaren Katrin Zytomierska inbjuden för att diskutera övervikt och kroppsideal.

I programmet visades flera gånger en video där konstnären Stina Wollter dansar i underkläder som exempel på den "kroppspositivism" som sprider sig på nätet med överviktiga människor som är stolta över sina kroppar.

Zytomierska gick dock till hård attack mot överviktiga och kallade videon för humor.

– Det här är någonting som folk skrattar åt och hånar. Det här ingenting som jag tror kan vara positivt för någon, sade Zytomierska, och ansåg också att överviktiga människor är lata och oattraktiva.

Efter programmet var konstnären och radioprofilen Stina Wollter upprörd över hur hennes filmer använts och hånats. Och hon riktade stark kritik mot TV4 och Malou von Sivers efter programmet.

Nu backar kanalen och raderar klippet - efter påtryckningar från Wollter, skriver Expressen.

– Jag tror att alla inblandade har förstått att det där blev helt fel. Det är kanske inte nödvändigtvis någon tröst, därför att de borde aldrig ens ha bjudit in Katrin, säger Stina Wollter till tidningen.

Malou von Sievers skriver på programmets sida:

"Vår avsikt var att spegla de åsikter som Katrin har och som delas av många andra i samhället. Det är också mot detta som motrörelsen kroppspositivism vuxit fram.

Olyckligtvis visade vi endast bilder på Stina Wolter under samtalet, vilket blev djupt olyckligt. Det var ett misstag.

... Mot den bakgrunden kommer vi att ta bort bilderna på Stina Wollter och lägga in det kollage av bilder som vi från början hade för avsikt att visa. Vi har därför avpublicerat det första klippet och gjort ett nytt. Se det nya klippet högst upp i denna artikel!"

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Malou von SiversTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News