Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag14.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4 karikerar partiledarna

Publicerad: 5 Juli 2010, 11:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:45

Karikatyrer av partiledarna kommer framöver att dyka upp i TV4:s vinjetter, loggor, trailers och grafik.


Ämnen i artikeln:

Almedalen 2010TV4

Karikatyrerna är gjorda av illustratören Magnus Calsson, som bland annat ligger bakom ”Jerry”.

– Vi tänker bevaka valet ur många olika perspektiv och ville också hitta andra vägar för att väcka intresset bland en bredare publik. Humor är ett lockande sätt som gör materialet lättillgängligt och jag tycker själv att karikatyrerna är himla träffande och roliga, säger Mattias Hägerlund, projektledare för TV4:s valbevakning.

Karikatyrerna kommer även att animeras och får då röster av Göran Gabrielsson och Rachel Molin, båda från Sveriges Radios "Public service".

Karikatyrerna kommer att synas i rutan redan nu under Almedalen, men kommer att bli alltmer synliga de sista två veckorna före valet.

Statsminister Fredrik Reinfeldt fick se karikatyren på sig själv igår, berättar Mattias Hägerlund.

– Han höll med om att hans gubbe liknade Alfons Åberg lite grann.

TV4 satsar i år lite extra på bevakningen från Almedalen. Bland annat sänder kanalen Nyhetsmorgon från Visby och programmet ”Almedalen direkt” varje kväll.

Närmare valet blir det partiledarutfrågningar och debatter, och självklart en valvaka. Dessutom sänds ”Kvällsöppet” fyra gånger per vecka de sista två veckorna före valet med programledaren Lennart Ekdal. Han leder även ett dagen-efter-program den 20 september.

– Det är ett extemt inressant val. Dels har vi många första- och andragångsväljare, och dels har vi två tydliga block på ett sätt som vi inte haft tidigare. Dessutom är utgången väldigt oviss, vilket gör att det finns ett stort intresse kring material som handlar om politik just nu.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Almedalen 2010TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.