Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 kan förlora miljoner på nya tillstånden

Publicerad: 1 april 2014, 05:08
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:43

TV4-Gruppen är starkt kritiska till hur regeringen hanterat 700-bandet och till att de nya tillstånden i marknätet fördelats så sent.


Ämnen i artikeln:

TV4-gruppen

Det var igår eftermiddag som det stod klart hur Myndigheten för radio och tv fördelar tillstånden i marknätet – bara timmar innan de tidigare tillstånden skulle gå ut.

”Denna extremt korta framförhållning är en direkt konsekvens av regeringens forcerade beslut kring 700-bandet. Ett beslut som fattades i strid med rekommendationer från regeringens egna experter och en majoritet av remissinstanserna, och som ger ökade kostnader för tv-tittarna samt skapar följdverkningar i flera led för hela den svenska tv-branschen”, skriver TV4-Gruppens kommunikationsdirektör Åsa Jamal, i ett pressmeddelande.

TV4 har nu fått ett treårigt tillstånd för huvudkanalen, medan konkurrenten SVT fått ett sexårigt tillstånd.

Efter de tre åren ska kanalen migreras över till en teknik som en stor del av marknätets tittare inte har möjlighet att se, enligt TV4.

”Att regeringen aktivt bidrar till att minska TV4:s räckvidd och intäktsunderlag och missgynnar oss i förhållande till public service-bolagen samtidigt som man sagt sig vilja ta krafttag kring konkurrenssituationen på mediemarknaden är obegripligt”.

Systerkanalerna TV4 Fakta och TV4 Film får nu en kanalplats att dela på istället för varsin. Det kan innebära ett intäktsbortfall på ”tiotal miljoner kronor”, enligt TV4-Gruppen.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4-gruppen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.