Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRörligt

TV4 jublar över Spotifyapp

Publicerad: 20 November 2012, 14:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:04

I början av oktober rullade TV4 ut sin Spotifyapp för X Factor. Användarna har redan lyssnat på låtarna från programmet över 10 miljoner gånger.


Ämnen i artikeln:

X FactorTV4

Det var i början av oktober som TV4 tillsammans med Spotify och Sony Music släppte en app som låter tittarna lyssna på deltagarnas låtar direkt efter att de sänts i programmet. Via appen kan användarna även ta del av finalisternas och jurymedlemmarnas favoritmusik och följa deras sociala flöden.

Hittills har appen haft 234 000 besök av sammanlagt 128 000 unika besökare. Låtarna har spelats över 10 miljoner gånger och användarna har spenderat över 56 707 timmar i appen.

- Det är väldigt bra skulle man kunna säga. Jag tror att siffrorna visar på storheten i hela formatet X Factor och vilket intresse som finns för artisterna, säger Jonathan Nordin, digital producent på TV4, till dagensmedia.se.

Vad hade ni för förväntningar innan ni släppte appen?

- Vi har aldrig gjort en app tidigare, sp det fanns inga förväntningar egentligen, utan det var ett spännande experiment som slog väl ut. Det ger ett mervärde för programmet och för tittarna.

Vad har ni för planer på att vidareutveckla appen?

- Vi ska vidareutveckla den efterfrågan som finns kring musiken , men det är inte klart än på vilket sätt vi ska göra det. Vi får fundera på det, men det är uppenbart att musik, Spotify och tv är en bra kombination.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

X FactorTV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.