Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

TV4 jublar över "Sommar med Ernst"

Ernst Kirchsteiger behåller greppet om tittarna.


Publicerad 2015-07-24 08:33
Uppdaterad 2017-07-14 11:19

Ämnen i artikeln:

Ernst Kirchsteiger

Dela artikeln:

I går sändes det femte avsnittet av "Sommar med Ernst" – programmet där tittarna får följa Ernst Kirchsteiger när han tar sig an sommarens projekt i Bergslagen. Den här gången var det dags för sovrummet att snyggas till.

Totalt sågs programmet, som sändes klockan 20.00 i TV4, av 810 000 tittare. Det kan jämföras med säsongspremiären som sågs av 895 000 tittare.

Ratingen i TV4:s huvudmålgrupp 15-64 år blev 7,7 procent. Tittartidsandelen landade på 38,6 procent.

– Jag är jättenöjd. Det känns otroligt roligt att siffrorna har legat så stabilt runt 800 000. Det är kul att tittarna uppskattar Ernst så mycket, säger Clara Ytterborn, exekutiv producent, till Dagens Media.

Varför tror du tittarna gillar programmet?

– Jag tror att det är Ernsts person, Ernsts tilltal, och att det är ett brett program där Ernsts egna stil går igenom i allt från matlagningen till trädgården och inredningen. Han har en så tydlig egen stil. Sen är det spännande att se de här husen växa fram. Han väcker verkligen de här husen från sin Törnrosasömn och skapar en prinsessdröm.

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.