TV4 jublar över "Sommar med Ernst"

2015-07-24 10:33  

Ernst Kirchsteiger behåller greppet om tittarna.

I går sändes det femte avsnittet av "Sommar med Ernst" – programmet där tittarna får följa Ernst Kirchsteiger när han tar sig an sommarens projekt i Bergslagen. Den här gången var det dags för sovrummet att snyggas till.

Totalt sågs programmet, som sändes klockan 20.00 i TV4, av 810 000 tittare. Det kan jämföras med säsongspremiären som sågs av 895 000 tittare.

Ratingen i TV4:s huvudmålgrupp 15-64 år blev 7,7 procent. Tittartidsandelen landade på 38,6 procent.

– Jag är jättenöjd. Det känns otroligt roligt att siffrorna har legat så stabilt runt 800 000. Det är kul att tittarna uppskattar Ernst så mycket, säger Clara Ytterborn, exekutiv producent, till Dagens Media.

Varför tror du tittarna gillar programmet?

– Jag tror att det är Ernsts person, Ernsts tilltal, och att det är ett brett program där Ernsts egna stil går igenom i allt från matlagningen till trädgården och inredningen. Han har en så tydlig egen stil. Sen är det spännande att se de här husen växa fram. Han väcker verkligen de här husen från sin Törnrosasömn och skapar en prinsessdröm.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt