tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 jublar över Renée Nybergs "Bytt är bytt"

Publicerad: 3 oktober 2014, 07:05
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:27

Andra avsnittet av TV4:s nya program "Bytt är bytt" lockade fler tittare än premiären.

Ämnen i artikeln:

TV4

YL

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


"Bytt är bytt" är programmet där deltagarna ska tävla om vem som kan gissa rätt på antikviteters värde. Renée Nyberg, som lämnat TV3 för TV4, är programledare och Karin Laserow antikexpert.

Det andra avsnittet, som sändes i går klockan 20.00, sågs av 680 000 tittare. Ratingen var 4,7 procent i TV4:s huvudmålgrupp 12-59 år och tittartidsandelen var 17,6 procent.

Det är en betydande ökning från förra veckans premiär då programmet sågs av 565 000 tittare med en rating på 3,6 procent och en tittartidsandel på 12,3 procent.

– Det är skitkul, det är ju ett styrkebesked. Att vi ökar så här mycket från program ett till två är en indikation på att nu är vi på gång. Om man tittar på tusentalet ökar vi 20 procent i rating, det är anmärkningsvärt och positivt. Man brukar ju tappa en del till program två, vi gör tvärtom och går mot trenden, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent för programmet, till Dagens Media.

Vad beror ökningen på tror du?

– Det är ett helt nytt koncept, ibland kan det ta tid för nya koncept att sätta sig. Vi har en fantastisk antikexpert i Karin Laserow, det har folk börjat upptäcka, det snackas om henne. Det skapar nyfikenhet. Sen har vi fått briljanta recensioner från både Aftonbladet och Expressen, det finns en buzz kring programmet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev