Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4-journalist attackerad på klimattoppmötet

Publicerad: 4 november 2021, 08:40

Tomas Kvarnkullen, korrespondent för TV4, misshandlades i samband med kanalens bevakning av klimattoppmötet i Glasgow.

Foto: TV4

TV4:s journalist Tomas Kvarnkullen blev slagen i huvudet när han bevakade klimattoppmötet i Glasgow. Enligt läkarna har han en lättare hjärnskakning.


Ämnen i artikeln:

TV4

Enligt Dagens Nyheter skedde attacken utanför ett hotell i samband med en nyhetssändning på onsdagsmorgonen. Tomas Kvarnkullen berättar för DN att en man betedde sig hotfullt och skrek. Inne på hotellet slog han sedan reportern i bakhuvudet med knytnäven.

– Jag hade precis gått ur sändning men pratade fortfarande med kontrollrummet. Då ser jag plötsligt hur mannen gör utfall mot mig och skriker på svenska: ”Försvinn TV4”, säger Tomas Kvarnkullen till DN.

Polisen grep senare mannen. Tomas Kvarnkullen har undersökts av läkare som bedömt att han fått en lätt hjärnskakning.

– Som journalist är man i dag medveten om att det blivit vanligare med hot och en annan ton mot oss inom yrkeskåren. Men det här är något som man verkligen inte vill vara med om. Det känns ganska oroväckande, säger Tomas Kvarnkullen till DN.

Enligt en rapport från Reportrar utan gränser, som publicerades förra året, hade då minst tio miljöjournalister dödats de senaste fem åren, och fler än 50 frihetsberövats på grund av sitt journalistiska fokus på miljö och klimat.

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev