Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4 inför Idol-premiären: "Det är väldigt pirrigt"

Publicerad: 19 Augusti 2013, 11:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:37

Efter ett och ett halvt år gör talangjakternas talangjakt comeback i tv-rutan. Men på TV4 tonar man ned förväntningarna inför "Idols" återkomst ikväll.


Ämnen i artikeln:

IdolTV4

Klockan 20.00 ikväll smäller det. Då gör "Idol", TV4:s ursprungliga talangjaktsuccé, comeback i rutan.

På TV4 är man spända inför kvällens premiär.

– Det känns väldigt kul och spännande. Nu drar hösten igång på allvar, säger TV4:s programchef Fredrik Arefalk till Dagens Media.

Hur är premiärnerverna? Är du nervös eller går det mest på rutin?

– Sådant här går aldrig på rutin och det känns skönt. Det är väldigt pirrigt och det ska bli riktigt spännande när vi får tittarsiffrorna i morgon bitti.

Sedan "Idol" lades på is har TV4 hunnit skrota uppföljarna "X Factor" och "The Voice", som båda sveks av tittarna.

Hur många tittare "Idol"-premiären kommer locka vågar Fredrik Arefalk inte svara på.

– Vi har aldrig startat "Idol" eller någon annan talangjakt så här tidigt på året förut och det är ju fortfarande lite sommar så det är svårt att säga vad totaltittandet kommer landa på, säger han och fortsätter:

– Men vi kommer naturligtvis att titta väldigt noga på våra tittartidsandelar och mitt mål är att de ska bli större än de vi fick med "X Factor".

Under 2011 hade "Idol" runt en miljon tittare under fredagsfinalerna, kommer ni att tangera de siffrorna?

– Om vi når upp till 2011 års nivå med "Idol" är det en otrolig succé. Även den säsongen gick väldigt bra, inte minst i våra målgrupper, och det vore fantastiskt om vi når upp till de nivåerna, säger han och fortsätter:

– Men det finns luft i de siffrorna kan jag säga. Vi behöver inte nå upp till samma siffror för att "Idol" ska vara lyckat.

Hur viktigt är det att "Idol" blir en succé med tanke på hur det gick med "X Factor" och "The Voice"?

– "Idol" är inte viktigt i relation till de titlarna utan snarare i relation till vår övriga tablå. Men det är klart som tusan att "Idol" är väldigt viktigt för vår tablå, det ska man verkligen inte hymla om. Det finns inget annat program som täcker lika mycket primetime som "Idol gör", säger Fredrik Arefalk och fortsätter:

– Vi sätter våra förhoppningar till "Idol" och vi tror att det kommer att gå bra. Men våra förhoppningar är också rimliga. Det känns som att det finns ett sug efter "Idol" och jag är förväntansfull, men jag är inte naiv. Våra förväntningar på "Idol" är realistiska.

Läs också:

Läs även:

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

IdolTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.