Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4 hoppas på 2 miljoner tittare

Publicerad: 26 juni 2009, 12:46
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:19

Sverige vinner med 2-1 i en förlängning, som ses av 2 miljoner tittare. Det är Hans Pekkaris tips inför Sveriges semifinalmatch i kväll.


Klockan 17:30 i eftermiddag börjar TV4:s sändning av Sveriges semifinal mot England i U21-EM.

– Jag tror att vi landar på minst en och en halv miljon tittare. Om det blir förlängning vid åttatiden kan vi nå två miljoner, vilket i så fall är en sensationellt bra siffra för ett tv-program på den här tiden av året, säger Hans Pekkari.

Hur påverkar det varma sommarvädret tittandet?

– Det är klart att vädret och årstiden påverkar en del. Samtidigt tror jag att det här är en match som många har sett fram emot. Det finns vibbar av EM 1992 på hemmaplan och USA 1994. Många tror att Sverige kan ha något riktigt stort på gång, även om det blir bra väder så är jag övertygad om att det blir en stor publik.

Sveriges sista gruppspelsmatch, mot Serbien, sågs av 1,2 miljoner tittare, och Sveriges match på midsommarafton klockan 16:00 sågs av 540 000 tittare.

– Det är en mycket hög siffra för årets sämsta tv-dag. Jag tror vi hade andelar på 60 procent, säger Hans Pekkari.

Vad tror du om resultatet i kväll?

– Jag tror att det blir 1-1 efter full tid, sedan vinner Sverige med 2-1 i förlängningen, som ses av två miljoner tittare.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.