Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 gör Gogglebox för Sverige – blir Tv-soffan

Publicerad: 8 april 2015, 11:49
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:06

Idol, filmer och nyhetssändningar. I höst ska det inte bara gå att se det på sin egen tv. I Tv-soffan, sveriges motsvarighet till Googlebox, ska man också kunna titta på personer som följer programmen.


Ämnen i artikeln:

TV4

I höst börjar TV4 sända sitt nya program "Tv-soffan", ett program som går ut på att tittarna ska se på andra människor som tittar på tv.

– Det låter väldigt banalt, men det har visat sig att det är väldigt rolig tv och att det är lätt att bli fångad och fascineras av personerna som tittarna får följa, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent för tv-soffan.

"Tv-soffan" är den svenska motsvarigheten till det internationella programmet "Gogglebox" som har sänts i både England och Norge. Formatet går ut på att ett antal utvalda familjer ska filmas samtidigt som de följer olika aktuella tv-program.

– De kommer att titta på både högt och lågt. Det kan vara allt från Idol till filmer till nyhetssändningar. Jag kan hålla med om att det låter konstigt, men personerna som medverkar är väldigt intressanta människor, säger Gustav Carlsson och fortsätter:

– Personerna kommer att titta på de snackisar du som tittare också har sett, så det blir en avstämning mot dem och meningen är att du varje vecka ska vilja se vad dina favoriter tycker om olika tv-program.

Ansökningsperioden för att vara med i programmet startade i dag men Gustav Carlsson är redan övertygad om att många kommer att vilja vara med.

– Det här engagerar och är ett spännande format. I många andra program tävlar man eller gör andra saker, men här är det bara människor som tittar på tv man får se.

"Gogglebox" har, enligt Gustav Carlsson, producerats i cirka 20 länder tidigare.

– Det är ganska få format som har gjorts i så många länder det senaste året. Det finns något i det här som är både universellt och genialt.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.