Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 gör drama av kungens liv

Publicerad: 4 februari 2021, 15:17

H.M. Konung Carl XVI Gustafs liv kommer att dramatiseras i en ny serie som TV4 och C More ligger bakom.

Foto: Linda Broström

Tillsammans med produktionsbolaget Filmlance gör TV4 och C More en dramaserie om det svenska kungahuset – med kung Carl XVI Gustaf i spetsen.


Ämnen i artikeln:

TV4BanijayCMore

En av TV4 och C Mores nästa storsatsningar blir en dramaserie om kung Carl XVI Gustafs liv. Villket dn.se var först att rapportera.

För produktionen ansvarar Banijay-ägda Filmlance, bakom idé och manus står författaren Åsa Lantz.

Serien kommer att följa kung Carl Gustafs resa från tronarvinge till svensk statschef. Men också det svenska samhällets utveckling sett från hovet.

– Fast mitt förhållningssätt är snarare det motsatta från ”The crown”, eller för den delen ”Atlantic crossing”. Båda dessa serier handlar om hur kungligheter på olika sätt påverkar världshändelserna. I Sverige är det snarare tvärtom, samhället som har förändrat kungafamiljen, säger Åsa Lantz till Dagens Nyheter. 

 Josefine Tengblad, dramachef på TV4 och C More, kommenterar satsningen i ett pressmeddelande.

– I kärnan av allt vi gör vill vi förmedla berättelser som berör. Hela Sverige har en relation till monarkin och dess historia oavsett om man är för eller emot. Möjligheten att få addera nya upplevelser och dimensioner till berättelsen om Kungens liv är ett prestigeuppdrag för oss och Åsa och Filmlance är en av de bäst lämpade till att göra ett sådant uppdrag rättvisa.

Enligt Variety, som också har uppmärksammat serien, är sex avsnitt och flera säsonger att vänta.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4BanijayCMore

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.