Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4 friades från Volvotips – GRN överklagar

Publicerad: 12 Juli 2017, 09:15
Uppdaterad: 12 Juli 2017, 11:46

Turerna kring TV4:s uppmaning att "hålla ögonen öppna" efter ny Volvoreklam fortsätter.


Ämnen i artikeln:

TV4

Dagens Media har tidigare berättat om att TV4 riskerar böter på 50.000 kronor efter att en programpresentatör uppmanat tittarna att hålla ögonen öppna under en reklampaus vintern 2016. Under reklampausen hade nämligen Volvos nya reklamfilm premiär.

Granskningsnämnden för radio och tv menar att TV4 gjort sig skyldig till "otillbörligt gynnande". TV4 friades dock i förvaltningsrätten, vilket har lett till att Granskningsnämnden tar ärendet vidare och överklagar domen till kammarrätten.

Nämnden menar att det måste ha varit tydligt för TV4 att uttalande om att "hålla ögonen öppna" efter en specifik reklamfilm, riskerar att bedömas som ett otillbörligt gynnande. Granskningsnämnden menar att TV4 har visat på "nonchalans" när man bett tittarna hålla utkik efter den nya reklamfilmen, och att mediehuset därför ska böta 50.000 kronor.

TV4 håller inte med om Granskningsnämndens uppfattning om att det skulle röra sig om otillbörligt gynnande.

– Vi delar inte nämndens uppfattning, utan tycker det är rimligt att på det sätt som skett prata om en så pass uppmärksammad film som den här, på samma sätt som den omtalats eller uppmärksammats av många andra också, sade Magnus Törnblom, presschef för företagsfrågor på TV4, till Dagens Media i juli 2016.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.