torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 förändrar sitt digitala erbjudande

Publicerad: 5 maj 2023, 09:34

TV4 kan nu erbjuda annonsörer köp av reklam baserat på faktiska tittare.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

TV4 tar nästa steg i sitt digitala erbjudande genom att erbjuda annonsörer att köpa reklam baserat på faktiska tittare. Erbjudandet möjliggörs genom MMS nya mätning för reklam.

Ämnen i artikeln:

TV4

Stina Eriksson

stina.eriksson@dagensmedia.se


Under hösten lanserade MMS en ny digital mätning för reklam. Den nya mätningen gör det möjligt för TV4 att mäta den faktiska publiken istället för antalet uppspelningar, något som gör mediehuset till ett av de första i världen att erbjuda annonsörer köp av reklam baserat på faktiska tittare.

Mätningen innefattar allt tittande, vem som tittar och även tillsammanstittandet – när fler personer tittar samtidigt.

– Det nya sättet att mäta ger stora fördelar för annonsörer med mer exakt räckvidd av kampanjer. Nu får annonsören veta exakt hur många som tittat på deras annonser, inte bara hur många uppspelningar annonsen fått. En uppspelning säger inte nödvändigtvis att någon har tittat eller hur många som tittar samtidigt. Att istället mäta det faktiska tittandet är unikt i en digital miljö och gör att vi tar täten i att ge våra annonsörer en så exakt bild av deras räckvidd vid annonsköp som möjligt, säger Rikard Sjöberg, försäljningsdirektör på TV4, i ett pressmeddelande.

Mätverktyg som mäter tittarna har tidigare saknats och traditionella mått som räckvidd blir nu ännu mer relevant när man utgår från individer och inte antal enheter.

– För tittarna är det innehållet som är viktigast, inte var eller på vilken plattform de konsumerar det på. Detsamma tycker vi ska gälla för våra annonsörer när de köper annonsutrymme hos TV4, säger Rikard Sjöberg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev