Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 flyttar ”Let's dance” på grund av ”Bäst i test”

Publicerad: 14 december 2020, 14:42

TV4 byter sändningsdag på ”Let's dance”.

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Nästa säsong av ”Let's dance” sänds på lördagar i stället för fredagar.


Ämnen i artikeln:

Lets danceTV4

Ett av TV4:s flaggskepp ”Let's dance” byter sändningsdag när den sextonde säsongen drar i gång 2021. 

Programmet som sänts på fredagar, kommer framöver att sändas på lördagar i stället. Det meddelar TV4 i det senaste avsnittet av ”TV4 Growth”, där personer från tv-branschen bjuds in för att prata om ämnen som kretsar kring det nuvarande medielandskapet. 

Bakgrunden till förändringen är den ökade konkurrensen från SVT:s ”Bäst i test” som också sänds på fredagar. Kanalchefen Fredrik Arefalk säger i avsnittet att programmet har tappat något i publik de senaste åren. 

– Det beror till ganska stor del på konkurrensen om vi ska vara uppriktiga. SVT har lyckats bra med sitt ”Bäst i test”, inte minst mot barnfamiljerna, så vi flyttar hela ”Let's dance” till lördagar. Vi är helt säkra på att vi därmed kommer ta tillbaka en del publik och fortsätta odla ”Let's dance” mot fantastiska säsonger framåt, säger Fredrik Arefalk i TV4 Growth. 

Det här är inte den första stora förändringen som väntar programmet. Tidigare under hösten meddelade TV4 även att Petra Mede och David Lindgren tar över programledarskapet efter Tilde de Paula Eby och David Hellenius

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Lets danceTV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev