Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4: "Finns en bra plan för Let´s Dance"

Publicerad: 12 September 2016, 13:56
Uppdaterad: 14 September 2016, 08:46

TV4:s programchef Anna Rastner kommenterar förlusten av Jessica Almenäs.


Ämnen i artikeln:

TV4Kanal 5

Att Jessica Almenäs går till Discovery Networks och Kanal 5 vid årsskiftet, innebär att TV4 tappar en av sina allra tyngsta profiler.

Jessisa Almenäs har varit hos TV4 i femton år och inledde sin tv-bana som travreporter. Sedan dess har hon lett så vitt skilda program som ”Let’s Dance”, ”Nyhetsmorgon”, och ”Biggest Loser”.

TV4:s programchef Anna Rastner vill dock understryka att Jessica Almenäs väljer att lämna kanalen på helt eget initiativ.

– Det är såklart tråkigt att Jessica slutar. Hon är en lysande programledare som vi kommer sakna, men vi önskar henne alla lycka till på Kanal5. Det finns ingen konflikt bakom detta utan att Jessica slutar är hennes eget beslut, säger hon  till Dagens Media, och fortsätter:

– Det finns en bra plan för hur "Let´s dance" ska utvecklas framöver och vem som ska leda programmet tillsammans med David Hellenius är så klart en viktig del av den planen. Vad gäller "Nyhetsmorgon" finns en rad duktiga medarbetare som kan fylla den luckan Jessica lämnar efter sig.

På sin blogg skriver Jessica Almenäs att anledningen till att hon väljer att lämna TV4, handlar om att hon behöver en förändring:

”Det är ett beslut som har växt fram i mig, men nu när det är fattat så känns det som ett naturligt steg att ta. Jag känner att jag behöver utmana mig själv och att jag behöver göra något nytt för att fortsätta utvecklas som programledare. Ett litet frö började gro redan när jag hoppade in som vikarie för Filip i Breaking News förra våren”.

Hon skriver vidare att hon ännu inte kan avslöja vad hon ska göra hos Kanal 5, men att hon precis som hos TV4 kommer få möjlighet att röra mig mellan underhållning, sport och aktualitet.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4Kanal 5

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.