Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4 får böta 650 000

Publicerad: 16 Maj 2011, 07:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:10

TV4 gjorde felaktiga reklamavbrott när de visade Hercule Poirot-filmer, anser Granskningsnämnden. Högsta Förvaltningsdomstolen har nu fastställt domen – och TV4 tvingas böta.


Knäckfrågan är om filmatiseringarna av Agatha Christies romaner om Hercule Poirot är spelfilmer eller avsnitt i en tv-serie. Enligt TV4 handlar det om det senare – och därför borde kanalen tillåtas att ha fyra reklamavbrott under den nästan två timmar långa sändningstiden.

Enligt GRN, däremot, är avsnitten att betrakta som filmer eftersom de bygger på olika böcker med fristående handling. Enligt reglerna är då bara tre reklamavbrott tillåtna.

När TV4 sände Poirot-filmerna i slutet av 2006 och i början av 2007 valde de att göra fyra reklamavbrott - och GRN tog fallet till domstol.

Efter flera turer har nu Högsta Förvaltningsdomstolen beslutat att TV4 ska betala 650 000 kronor till staten i särskild avgift.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.