Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4 Fakta kampanjar i Iphone

Publicerad: 29 November 2010, 11:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:30

Nu hänger TV4 Fakta på trenden och lanserar, tillsammans med Volontaire, Iphone-applikationen "Verkligheten berättar".


Ämnen i artikeln:

Volontaire

Iphone-applikationens huvudsakliga funktion är att en audioguide kopplas till telefonens GPS. En inläst berättelse dyker upp i telefonen när man passerar en gata eller en plats som är kopplad till applikationen.

– Det är en ny publicistisk idé som bryter mark. Det är en slags kampanj, ett försök att ge oss in i något nytt som är jättespännande och ett roligt sätt att återgå till det ursprungliga dokumentära berättandet, fast i ny form, säger Kajsa Stål, programchef på TV4 Fakta.

Innehållet i applikationen är tusen berättelser om verkligheten från platser i Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Vi har några kända personligheter som har läst in en del av historierna, till exempel reportern Bosse Holmström som pratar om Stockholmssyndromet och Norrmalmstorgdramat, säger Kajsa Stål.

 Målgruppen som applikationen riktas till är vuxna personer i medelstora svenska storstäder.

– Förhoppningsvis kommer plattformen att utvecklas mer i form av att folk ute i Sverige kommer att kunna läsa in sina egna personliga berättelser från platser, och att tjänsten framöver kommer att finnas tillgänglig i fler mobiler, säger Kajsa Stål.

"Verkligheten berättar" finns tillgänglig för kostnadsfri nedladdning i App Store. Tjänsten har tagits fram av TV4 Fakta i samarbete med Volontaire.

Katarina Libert

Ämnen i artikeln:

Volontaire

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.