Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag29.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4: "Ett sedvanligt redaktionellt beslut"

Publicerad: 8 November 2012, 13:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:05

TV4 svarar nu på kritiken angående att de, efter Katrin Zytomierskas vikthån, bjöd in medieprofilen till "Efter tio" för att diskutera bakelser.


Ämnen i artikeln:

Katrin ZytomierskaTV4

Dagensmedia.se har tidigare skrivit om kritiken som TV4 fått motta på Facebook efter att Katrin Zytomierska, som är i blåsväder efter sitt vikthån mot Sats reklam, blev inbjuden till "Efter tio".

I programmet diskuterade Katrin Zytomierska "bakelser som man kan äta med gott samvete" och sin nya bok "Sött och annat gott! : Det goda LCHF-baket".

Ett inlägg som i starka ordalag kritiserar valet av Katrin Zytomierska som gäst har cirkulerat flitigt på Facebook.

"Ursäkta, men hur fan tänker ni när ni bjuder in Karin Zytomnievska (eller vad hon nu heter, vilket jag skiter i) till Efter 10!?! Detta är alltså en person som kränker och smutskastar mulliga kvinnor i Sverige genom att kalla dem pinsamma och frånstötande", skriver privatpersonen i inlägget, som har gillats av 9 861 personer och fått 872 kommentarer.

Dagensmedia.se har under dagen sökt olika ansvariga personer på TV4 angående kritiken och fick till slut en kommentar via mejl.

– Katrin är aktuell med en ny bakbok, och därför var hon inbjuden till "Efter tio". Det var ett sedvanligt redaktionellt beslut att ha henne som gäst. I "Efter tio" förekommer ett brett spektra av gäster, ämnen och åsikter. De tittarreaktioner vi har fått är som alltid intressanta, och vi välkomnar verkligen tittarnas engagemang, skriver Marit Danielsson, exekutiv producent och faktachef på TV4.

Katrin Zytomierskas vikthån har även gjort att vissa annonsörer valt att sluta annonsera på bloggportalen finest.se, där Katrin Zytomierskas blogg ligger.

Läs mer om detta i:

McDonalds bryter med Finest efter Zytomierskas tjockishån

Ännu ett bolag bryter med Zytomierska: "Vidrigt"

McDonalds: "Ett lätt beslut".

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Katrin ZytomierskaTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.