Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4: ”En hygglig start på året”

Publicerad: 7 Mars 2012, 09:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:30

TV4:s programchef Fredrik Arefalk räknar med att snart ta igen tittartappet från början av året. "Det var ett förväntat tapp", säger han.


Ämnen i artikeln:

TV4

TV4 har hittills i år tappat 10,8 procent i tittartidsandel i sin huvudmålgrupp 12-59 år, trots sin rekordtidiga säsongsstart.

Men programchefen Fredrik Arefalk är ändå ganska nöjd med året så här långt. Enligt honom hade kanalen förväntat sig att tappa andelar jämfört med 2011.

– Jag tycker vi har hafe en hygglig start på året. Vi är i nivå med samma period 2010, men har tappat mot 2011 då vi bland annat sände ett handbolls-vm som lyfte tittandet, säger han.

Tappet förklaras också av att TV4 valt att flytta Solsidan och senarelägga Let's Dance till andra kvartalet.

– Vi har gjort en medveten omdisponering av tablån vilket innebär att vi nu går mot en väldigt bra vår med "Let's dance och ett nära förestående hockey-vm, säger Fredrik Arefalk.

– Första halvåret kommer vi att se bra siffror, då lär vi ha tagit igen tappet från de första månaderna.

TV4 valde i år att starta säsongen rekordtidigt med storsatsningarna "Gladiatorerna" och "The Voice Sverige". Trots det har kanalen tappat andelar till framför allt SVT.

– Lördagarna har gått bättre än på många år så "Gladiatorerna" har gjort sitt jobb. Däremot har fredagarna inte nått samma nivå som vi hoppades, säger Fredrik Arefalk.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.