Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4: Därför vill vi sälja TV11

Publicerad: 9 januari 2013, 12:47
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:59

Varken TV11 eller SM-slutspelet i hockey har levt upp till förväntningarna, säger TV4:s kanaldirektör Peter Lindström till dagensmedia.se.


Ämnen i artikeln:

SBSTV11TV4-gruppenTV4

Enligt Peter Lindström markerar försäljningen av hockey-slutspelet till SBS TV en slutpunkt för TV4-gruppens översyn av sporträttigheter.

Tidigare har gruppen bland annat sålt Sveriges vm-kvalmatcher i fotboll, även de till SBS.

– Vi har sett över våra sporträttigheter under en längre tid eftersom vi har haft lite lönsamhetsproblem när det gäller fri-tv-sändningarna. Men i och med försäljningen av hockeyslutspelet är vi färdiga med den strukturella översynen, säger Peter Lindström.

– Nu tittar vi framåt, efter eventuella nya rättigheter att köpa, fortsätter han.

Försäljningen av hockeyslutspelet gäller fri-tv-delen. C More behåller sina sändningsrättigheter.

– Hockey förblir en viktig del av TV4-gruppen. Vi satsar stort på hockey-VM i vår och elitseriehockeyn förblir viktigt för C More. Men det blir ingen slutspelshockey i fri-tv.

Hur mycket är affären värd?

– Det kommenterar vi inte.

I samband med hockeyaffären bekräftar TV4-gruppen att diskussioner pågår om att sälja ungdomskanalen TV11 till SBS TV.

– Vi går ut med information om att diskussioner förs eftersom vi vill vara så tydliga som vi kan mot marknaden, på grund av att vi har årsavtal. Vi vill låta marknaden veta att det kan bli förändringar när det gäller TV11.

Varför vill ni sälja kanalen?

– Det är samma argument som för hockeyn. TV11 har gjort ett bra jobb när det gäller att locka ungdomar, men den har inte lockat annonsörerna i samma grad som vi hoppats och har därmed inte nått den lönsamhet vi vill, säger Peter Lindström.

Huruvida det finns flera potentiella köpare än SBS TV vill Peter Lindström inte säga. Inte heller när en eventuell affär kan komma att genomföras.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SBSTV11TV4-gruppenTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.