Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4-chefen stämmer Skurk

Publicerad: 4 Maj 2011, 07:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:12

JK valde att inte inleda någon förundersökning mot tidningen Skurks ansvarige utgivare Raja Arlevin. Nu stämmer TV4-chefen istället Raja Arlevin för förtal.


Ämnen i artikeln:

SkurkTV4

Det var igår som Justitiekanslern meddelade att någon förundersökning mot tidningen Skurks ansvarige utgivare Raja Arlevin inte kommer inledas.

Därför har TV4-chefen – som Dick Sundevall anklagar för att ha "fixat strippor och hasch" – valt att själv driva rättsprocessen som ett förtalsmål.

Percy Bratt är TV4-chefens advokat:

– Vi nåddes av JK:s besked i ett fax igår och det jag har sagt tidigare gäller fortfarande. Jag har instruktioner från min klient att gå vidare med en stämning.

Är ni missnöjda med JK:s beslut?

– Vi anser att vi hade starka juridiska argument för att JK skulle ta upp ärendet men samtidigt var vi medvetna om hur restriktiv deras praxis är.

Percy Bratt berättar att han just nu arbetar med en en stämning med en ansvarstalan mot Raja Arlevin – som också krävs på ett betydande belopp.

Hur mycket pengar rör det sig om?

– Jag inte precisera det i dagsläget. Men genom vårt skadeståndsanspråk kommer vi markera att vi ser mycket allvarligt på det här grova förtalet.

Raja Arlevin är sedan tidigare dömd till fem års fängelse för Sveriges genom tiderna största annonsbluff, men planerar att lämna in en resningsansökan till Högsta domstolen.

Dick Sundevall har tidigare sagt till dagensmedia.se att han inte räds TV4-chefens hot om stämning.

– Sådär säger TV4 alltid. Jag vet inte hur många gånger olika TV4-ledningar har hotat att stämma folk, men det blir aldrig något. Det är bara ett sätt att indirekt smutskasta mig.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

SkurkTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.