Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4-chefen: ”Märkligt SVT!”

Publicerad: 11 Februari 2011, 12:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:21

TV4:s kommunikationsdirektör Gunnar Gidefeldt kommenterar SVT:s beslut att flytta premiären av ”Mästarnas Mästare”.


Ämnen i artikeln:

SolsidanSVTMästarnas MästareTV4

Som dagensmedia.se berättade tidigare idag så skjuter SVT upp premiären av ”Mästarnas Mästare”. Detta på grund av att ”Solsidan” i TV4 lyckats locka så pass många tittare vecka efter vecka.

– Jag tycker att agerandet är märkligt och mig veterligen har det inte hänt tidigare. Jag har svårt att se syftet med tanke på att kulturministern givit besked om att public service inte ska bedriva någon kommersiell verksamhet, säger Gunnar Gidefeldt.

Han anser att flytten av premiären är ett bevis på att SVT ägnar sig åt samma typ av motprogrammering och tablåläggning som de kommersiella kanalerna.

– Det är ett tydligt tecken på att det är kommersiell verksamhet som SVT bedriver. Det ingår i en strategi där man har kommersialiserat SVT1 genom att lägga alla breda underhållningsprogram där, vilket har varit ett medvetet val för att stärka SVT under flera år. Det här är bara pricken över i.

Ska ni vidta några åtgärder?

– Jag tror inte att det behövs eftersom kulturministern tydligt har inställningen att public service inte ska bedriva kommersiell verksamhet. Men det skulle vara intressant att få reda på varför SVT gör den här förändringen.

Gunnar Gidefeldt medger samtidigt att det är smickrande att SVT flyttar ett program på grund av ”Solsidan”.

– Det är hedrande.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.