Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

TV4 bygger ut

Publicerad: 26 Februari 2009, 09:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:31

TV4 expanderar lokalt - trots att kanalen räknar med minskad annonsförsäljning. "Det är trögare, och tar längre tid att få beslut", säger Åsa Severed, vd på TV4 Sverige.


I den kraftigt vikande konjunkturen väljer TV4 att bygga ut sina lokala sändningar. Från och med den 2 mars kommer åtta nya stationer att öppnas, dagens 16 lokala sändningar blir 24. - Det är en stor satsning för oss, och det är extra kul att kunna göra den i det här besvärliga läget, säger Åsa Severed, vd på TV4 Sverige.

De nya orterna som kan se fram emot lokala sändningar är: Östersund, Dalarna, Örebro, Linköping, Borås, Kalmar, Karlskrona och Helsingborg.

Däremot kommer ingen ny personal att rekryteras.

- Vi har ett 70-tal säljare ute i landet, och vår redaktionella personal kommer att omfördelas, säger Åsa Severed.

Utvidgningen är ett sätt att ta annonspengar från framför allt de lokala morgontidningarna.

- Den lokala annonsmarknaden består av mellan 10 och 20 miljarder kronor, och det fortfarande en alltför liten andel som hamnar i tv, även om det sker en förflyttning från print, säger Åsa Severed.

Nyligen lanserade Kanal 5 annonspaketet "Ninja", som tar upp kampen med TV4:s "Sumo".

- Det är bra att fler aktörer pratar tv, våra konkurrenter är i första hand de lokala tidningarna.

Hur har annonsförsäljningen gått hittills i år?- I januari låg vi fyra procent lägre än förra året, februari tror vi hamnar på samma nivå, och omkring tio procent lägre för helåret. Fyrtio procent av våra stationer har faktiskt haft en bättre försäljning i år jämfört med förra året, säger Åsa Severed.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.