torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 bötfälls för sponsringsinslag

Publicerad: 9 maj 2012, 06:02

TV4:s gynnande av sponsorn Agria fälldes av Granskningsnämnden för radio- och tv. Nu har bötesbeloppet fastställts av förvaltningsrätten i Stockholm.

Ämnen i artikeln:

Granskningsnämnden

DT

Dante Thomsen


Det var i juni förra året som Granskningsnämnden för radio- och tv valde att fälla TV4-programmet "Förkväll". Det för ett inslag med sponsorn Agria.

"Agria gavs ett betydande utrymme i programmet att tala om företeelser som hade nära anknytning till sponsorns verksamhet. I kombination med att studion dekorerats med skärmar med sponsorns logotyp anser nämnden att det gynnande som uppkom av sponsorns verksamhet gick utöver vad som kunde motiveras av ett informations- och underhållningsintresse", skrev GRN i sitt beslut.

I samband med fällningen yrkade GRN på 150 000 kronor i böter och nu har förvaltningsrätten i Stockholm alltså beslutat att gå på nämndens linje. Därmed tvingas TV4 betala 150 000 kronor för gynnandet av "Agria".

I sin ansökan till förvaltningsrätten tog GRN upp tidigare fällningar av "Förkväll", där kanalen bland annat bötfälldes med 400 000 kronor efter ett gynnande av Apoteket.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev