Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRörligt

TV4 bötfälls för sponsringsinslag

Publicerad: 9 Maj 2012, 06:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:23

TV4:s gynnande av sponsorn Agria fälldes av Granskningsnämnden för radio- och tv. Nu har bötesbeloppet fastställts av förvaltningsrätten i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

GranskningsnämndenTV4

Det var i juni förra året som Granskningsnämnden för radio- och tv valde att fälla TV4-programmet "Förkväll". Det för ett inslag med sponsorn Agria.

"Agria gavs ett betydande utrymme i programmet att tala om företeelser som hade nära anknytning till sponsorns verksamhet. I kombination med att studion dekorerats med skärmar med sponsorns logotyp anser nämnden att det gynnande som uppkom av sponsorns verksamhet gick utöver vad som kunde motiveras av ett informations- och underhållningsintresse", skrev GRN i sitt beslut.

I samband med fällningen yrkade GRN på 150 000 kronor i böter och nu har förvaltningsrätten i Stockholm alltså beslutat att gå på nämndens linje. Därmed tvingas TV4 betala 150 000 kronor för gynnandet av "Agria".

I sin ansökan till förvaltningsrätten tog GRN upp tidigare fällningar av "Förkväll", där kanalen bland annat bötfälldes med 400 000 kronor efter ett gynnande av Apoteket.

Dante Thomsen


Ämnen i artikeln:

GranskningsnämndenTV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev