Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

TV4 bekräftar: TV11 till salu

Publicerad: 9 januari 2013, 12:06
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:59

UPPDATERAD. I ett pressmeddelande bekräftar nu TV4 dagensmedia.ses uppgifter. Fri-tv-rättigheterna kring SM-slutspelet i ishockey 2013 säljs till SBS TV. Samtidigt pågår diskussioner om att sälja TV11 till SBS TV.


TV4-Gruppen och SBS TV har slutit avtal om att fri-tv-rättigheterna kring Elitserieishockeyns SM-slutspel under 2013 övergår till SBS TV.

Förhandlingar pågår också kring en försäljning av TV11 och fri-tv-rättigheterna till SM-slutspelet i ishockey 2014.

- Under hösten har vi sett över och renodlat våra sporträttigheter och sålt några av dem, varav nu totalt tre till SBS TV. Den här affären markerar slutet på den översynen. Nu skapar vi utrymme för intensifierade satsningar på våra stora lägereldsprogram i TV4 och Sjuan, samtidigt som vi jobbar ännu hårdare med våra digitala plattformar som TV4 Play. Vi är mycket nöjda med uppgörelsen med SBS TV, säger TV4-Gruppens vd Casten Almqvist i ett pressmeddelande.

Till dagensmedia.se säger SBS TV:s presschef Dan Panas:

– Vi kan inte kommentera TV11 ytterligare, annat än att diskussioner förs.

Angående hockeyrättigheterna vidareförmedlar han en kommentar från programdirektören Calle Jansson, som befinner sig på ett flyg:

”Vi är heta just nu. Hockeyslutspelet är en del i SBS TV:s strategi att erbjuda mer av spänning och dramatik. 2013 kommer att bli ett starkt sportår för oss med både hockey och VM-kvalfotboll. Det blir ett roligare tv-år helt enkelt”.

Redan i december kunde dagensmedia.se berätta att Discovery, som köper SBS Nordic av Prosieben, förde diskussioner med TV4-gruppen om att ta över TV11.

Då ville dock TV4 inte kommentera affären.

– Den här typen av spekulationer och rykten kommenterar vi aldrig. Det gör vi inte den här gången heller, sade Magnus Törnblom, ansvarig för företagsinformation på TV4-Gruppen.

Dagensmedia.se har sökt TV4:s vd Casten Almqvist och SBS vd Jonas Sjögren, samt båda bolagens pressansvariga.

Under åren 2007-2010 visades den svenska högstaligans play off-matcher i Kanal 5 och Kanal 9.

Fri tv-rättigheterna till hockeyslutspelet ger SBS TV exklusivitet till visningarna av finalspelet, ”first pick” på semifinalmatcherna 4-7, samt ”second pick” på kvartsfinalerna samt semifinalmatcherna 1-3. Övriga matcher visas av C More.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.